GranDelicato
Kalevankatu

Working

Gran Delicato Kalevankatu

Gran Delicaton välimerellisiin herkkuvalikoimiin kuuluvat paikan päällä valmistettavat raikkaat salaatit sekä chiabattat, patongit ja paninit eri täyttein.

Hienoaromiset kahvit valmistetaan vastajauhetuista pavuista ja kahvitarjonta on monipuolista.

Me Gran Delicatossa panostamme ensiluokkaisiin raaka-aineisiin ja korkeaan laatuun, koska haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta!

Kaikki tuotteemme myös mukaan!

Useammat Take Away-annokset suosittelemme ennakkotilauksella puhelimitse.
Gran Delicato Kalevankadun menu (Pdf, 33 kb)
Lisätietoja p. +358 (0) 9 694 0403

PÄIVÄN LOUNAS FACEBOOKISSA!!

Kauppiaita kivitalossa - Kalevankatu 34:n lyhyt historia

"Vuonna 1860 kauppias ja rusthollari A. J. Renholm osti tontin Helsingin neljännestä kaupunginosasta, korttelista numero 73, jota kutsuttiin nimellä Käki (Göken). Lähistön muutkin korttelit oli nimetty lintujen mukaan. Renholm rakennutti itselleen ja perheelleen kolmikerroksisen kivitalon tontille, jonka osoite on nykyisin Kalevankatu 34. Neljäkymmentä vuotta aikaisemmin katu oli saanut nimekseen St. Wladimirsgatan kreikkalaiskatolisen pyhimyksen mukaan, mutta pian etuliite "pyhä" jäi pois käytöstä. Kauppiaan talosta tuli Käki-korttelin ensimmäinen kivirakennus."

"150 vuoden aikana Helsinki on kasvanut ja muuttunut hurjaa vauhtia, mutta kauppias Renholmin aikoinaan rakennuttama, nykyään pieneltä vaikuttava talo sinnittelee tänäkin päivänä paikallaan. Uusia purkusuunnitelmia ei onneksi ole, sillä vanhana kivirakennuksena Kalevankatu 34 on suojelukohde.

Elintarvike-, leikkele- ja herkkukauppiaiden katkeamattomia perinteitä jatkaa kreikkalainen Kostas Barbunakis, jonka aikana taloa on korjattu ja maalattu historiaa kunnioittaen. Renholmin voi kuvitella olevan tyytyväinen."

© Satu Lidman 2011

Lue täältä koko artikkeli (Pdf, 16 kb)

YHTEYSTIEDOT

Kalevankatu 34
00180 Helsinki
p. +358 (0) 9 694 0403
cafe(at)grandelicato.fi

 Aukioloajat
ma - pe klo 8 - 20
la klo 10 - 18
su suljettu


Iso kartta